Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αγαπημένες μαμαδίστικες, Κυριακάτικες γεύσεις που όλοι συνήθως προτιμάμε. 


 

 

Υλικά:


4 μερίδες κοτόπουλο

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 μικρό ποτηράκι κρασί

σάλτσα

αλάτι, πιπέρι

λίγη ζάχαρη

κανέλα

πάπρικα

 

Εκτέλεση:


 Προσωπικά προτιμώ να νεροβράζω για 5' το κοτόπουλο για να φύγουν οι τοξίνες. Μετά, το νερό το πετάω και καθαρίζω την κατσαρόλα από τους αφρούς που σχηματίστηκαν.

 

 

 

  

 

  

 

 Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για λίγο το κοτόπουλο από τη μία πλευρά. Το γυρίζουμε από την άλλη και ρίχνουμε και το κρεμμύδι. Αν θέλετε μπορείτε να το κόψετε σε μικρότερα κομμάτια για να βράσει γρηγορότερα.



Μόλις τσιγαριστούν και τα δύο σβήνουμε με το κρασί.  Αφού εξατμιστεί λίγο το κρασί βάζουμε τη σάλτσα και λίγο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.




 

 

 

 

 

Αφήνουμε να βράσει για 30' πριν βάλουμε αλάτι. Εγώ δε το βάζω αμέσως για να μη σκληρύνει το κρέας και τα μπαχαρικά για να μη χάσουν το άρωμά τους.



Προσθέτουμε τα μπαχαρικά κανέλα, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε άλλα 30' περίπου να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. 





Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του.











Μικρές λεπτομέρειες:


Αν έτυχε να έχει πολύ νερό το φαγητό και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να λιγοστέψει, τότε βγάλτε σε ένα πιάτο το κοτόπουλο αφήστε το ζουμί σε πιο δυνατή φωτιά να εξατμιστεί όσο χρειάζεται. Το ανακατεύετε πού και πού προς το τέλος να μην κολλήσει.

Επίσης, αν θέλετε λίγο πιο πηχτή και χυλωμένη τη σάλτσα 5' πριν τη σβήσετε μπορείτε να βάλτε 1 - 1 1/2κ.σ. γαλέτα (φρυγανιά τριμμένη).



1 σχόλιο:

  1. Υπέροχη για άλλη μια φορά! Μια υπέροχη συνταγή πλαισιωμένη με πολύχρωμες εικόνες που απο μόνες τους σου ανοίγουν την όρεξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...