Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Νηστίσιμα μεζεδάκια

  Πολλές φορές περιοριζόμαστε να καλέσουμε φίλους για παρεούλα και τσιμπολόγημα σε περίοδο νηστείας, θεωρώντας ότι αν δεν υπάρχει κρέας στο τραπέζι θα μας παρεξηγήσουν. Παρόλ' αυτά υπάρχουν πολλά νηστίσιμα μεζεδάκια για να μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι. 

 

Ενδεικτικά έχω ετοιμάσει μερικά από τα πολλά που μπορούμε να φτιάξουμε.


  Σουπιές ψητές στη γκριλιέρα. Το ίδιο μπορεί να γίνει με θράψαλα ή μεγάλα καλαμάρια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως τις σουπιές να τις προτιμάτε τηγανητές. Ακόμα καλύτερα θα ήταν μια ποικιλία από τηγανητά θαλασσινά. 

 Παντζαροσαλάτα με σκόρδο και καρότο μέσα.

 

 

Μελιτζανοσαλάτα με καρύδι.


                                                              

Χταποδάκι βρασμένο, μαριναρισμένο σε ξύδι με σκόρδο και σερβιρισμένο με λάδι και ρίγανη.

 

Γαρίδες λαδολέμονο ψητές στο φούρνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πατάτες ψητές με τη φλούδα τους στη λαδόκολλα και σερβιρισμένες με λαδολέμονο, ρίγανη και μαϊντανό.

 

   

 

 

 

 

 

Μανιτάρια πλευρώτους ψητά στο φούρνο, σκεπασμένα με λαδόκολλα (για να μη στεγνώσουν). Στο σερβίρισμα θα γίνουν πεντανόστιμα αν χτυπήσετε στο μπλέντερ λάδι, ξίδι μπαλσάμικο και 1σκ. σκόρδο και τα περιχύσετε.

 

 



1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό το άρθρο! Πραγματικά πρέπει να το πω δημόσια ότι μου άλλαξες την νηστεία στο μυαλό μου 100%!!!! Την φανταζόμουν με μια λέξη "ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ" αλλά εσύ μου την έκανες "ΓΕΥΣΤΙΚΗ"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...