Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Καλαμαράκια κονσέρβας με ρύζι

 Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

 Τυχαίνει κάποιες φορές να μην έχουμε ψωνίσει τα απαραίτητα στο ψυγείο ή να έχουν τελειώσει οι ιδέες για το μαγείρεμα της ημέρας, αλλά για καλή μας τύχη έχουμε στο ντουλάπι λίγο ρύζι και μια κονσέρβα καλαμαράκια. Με αυτά τα δύο γίνεται ένα νόστιμο και γρήγορο φαγητό και το καλύτερο απ' όλα είναι πολύ, πολύ οικονομικό.

 


 



Υλικά:

 

 1 κονσέρβα καλαμαράκια

3/4 - 1φλ ρύζι γλασέ

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

σάλτσα

λάδι

αλάτι, πιπέρι

λίγη ζάχαρη

λίγη κανέλα

λίγη πάπρικα

 

Εκτέλεση:

 

 Στραγγίζουμε το υγρό της κονσέρβας.













 Καθαρίζουμε τα καλαμάρια μόνο από το διάφανο κόκαλο.






 Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, πάπρικα κι αφήνουμε να βράσει.




 Μόλις η σάλτσα κοντεύει να γίνει προσθέτουμε το ρύζι και λίγο από το ζουμί της κονσέρβας. Τα τελευταία 5' πριν γίνει ρίχνουμε μέσα τα καλαμαράκια να πάρουν μια βράση και γεύση από το φαγητό.








  Όταν το ρύζι είναι έτοιμο αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άλλες μαγειρικές προτάσεις:


Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι

Καλαμαράκια γεμιστά με τυρί


Καλαμαράκια γιαχνί με πατάτες 

Μπάμιες στο φούρνο ή στην κατσαρόλα

Ντομάτες με αυγά στο τηγάνι (στραπατσάδα)


Παντζάρια βραστά

Πατάτες ογκρατέν


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου