Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ρεβύθια στη γάστρα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αν έχετε βαρεθεί τα λεμονάτα ρεβύθια σούπα στην κατσαρόλα τότε θα σας πρότεινα να τα δοκιμάσετε στη γάστρα. Είναι πολύ πιο νόστιμα.






Υλικά:


3/4 του πακέτου ρεβύθια

1-2 κ.σ. σόδα σκόνη

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

λάδι

λεμόνι

λίγο κάρυ


Εκτέλεση:


Πριν βάλουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα καλό είναι να τα τρίψουμε σε μια λεκάνη με νερό (μετά το πλύσιμό τους) με σόδα μαγειρική (σκόνη). Τα στραγγίζουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε από τη σόδα και τα βάζουμε με σκέτο νερό να βράσουν. Η σόδα θα τα κάνει να βράσουν λίγο πιο γρήγορα και να μαλακώσουν.





Μόλις περάσουν 1-2 ώρες από το βράσιμο σε απλή κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι. Έχουμε πάντα το νου μας μήπως το νερό εξατμιστεί γρήγορα και χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο.








 

 

 

Τα βάζουμε στη γάστρα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο κάρυ, το λάδι και το λεμόνι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πιουν το νερό τους,







 

 

να χυλώσουν και να μείνουν μόνο με το λάδι τους.

 

 

 











Μικρές λεπτομέρειες:

Το αλάτι δεν το βάζω ποτέ από την αρχή του μαγειρέματος, ειδικά στα σκληρά φαγητά όπως τα όσπρια και τα κρέατα. Τα σφίγγει και δεν τα αφήνει να μαλακώσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...