Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες

 Ένα νόστιμο, εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία του φαγητό. Είναι ευπαρουσίαστο και για τραπέζια με φίλους επίσης. 




Υλικά:


4 - 5 χοιρινές μπριζόλες

πατάτες

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

λάδι

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

λεμόνι

(προαιρετικά λίγο άσπρο κρασί)

 

Εκτέλεση:


 Νεροβράζουμε για 5' τις μπριζόλες σε μέτρια φωτιά. 














Τις βγάζουμε από το νερό και τις βάζουμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες. Όσες είναι μικρές μπορούμε να τις αφήσουμε ολόκληρες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το λάδι και το λεμόνι. Προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να βάλει λίγο άσπρο κρασί. Ρίχνουμε από πάνω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 



 

 

Προσθέτουμε μόνο λίγο νερό. Σκεπάζουμε το ταψί μας με λαδόκολλα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15' και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 160 μέχρι να ροδοκοκκινίσουν το κρέας και οι πατάτες.  




 



Καλή σας όρεξη!!!!!!






1 σχόλιο:

  1. Θεέ μου πως το κάνεις και οι εικόνες μοσχομυρίζουν αυτό δεν το καταλαβαίνω!! Πραγματικά η τελευταία εικόνα σε κάνει να θες να μπουκάρεις στον υπολογιστή και να πάρεις αυτό το πιάτο! Αν και δεν νομίζω ότι ένα θα μου φτανε :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...