Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Βίδες με λαχανικά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τα ζυμαρικά με τα λαχανικά κάνουν ένα πολύ ωραίο συνδυασμό. Δέχονται πολλές παραλλαγές και στο είδος των ζυμαρικών που μπορεί να είναι κάθε φορά διαφορετικό και στα λαχανικά που μπορείτε κάποιο να παραλείψετε ή κάποιο να αντικαταστήσετε.




Υλικά: 


1/2 πακέτο ζυμαρικά βίδες 

2 - 3 κολοκυθάκια μέτρια σε μέγεθος 

1/2 κόκκινη πιπεριά 

1/2 πράσινη και 

1/2 κίτρινη 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο  

2 σκ. σκόρδο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι

λίγη ρίγανη 


Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο προσέχοντας να μη μαυρίσουν. 

 Ταυτόχρονα βάζουμε τις πιπεριές στο γκριλ να ψηθούν για 10' - 15'. 

Βγάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο που τσιγαρίσαμε και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες. 

 Μόλις πάρουν σκούρο χρώμα οι πιπεριές τις βγάζουμε από το φούρνο.

 Τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά γιατί θα καίνε.

 Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις περνάμε για λίγο από το τηγάνι που τηγανίσαμε τα κολοκυθάκια, ίσα να πάρουν γεύση.

 Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

 Ρίχνουμε μέσα και τα κολοκυθάκια αλατίζουμε (αν χρειάζεται) λίγο ακόμα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κατεβάζουμε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας.

 Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Μόλις τα στραγγίσουμε τα καίμε με λίγο λάδι στην κατσαρόλα.


Σερβίρουμε τις βίδες, ρίχνουμε τριμμένο τυρί κι από πάνω προσθέτουμε τα λαχανικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...