Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ιμάμ μπαϊλντί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το φαγητό που έκανε τον ιμάμη να λιποθυμήσει από την ωραία μυρωδιά του και που όπως λέγεται το έφτιαχνε μια Ελληνίδα. Εεεεε όπου και να σηκώσουμε πέτρα κάποιος Έλληνας θα βρίσκεται από κάτω. 




Υλικά: 


2 μελιτζάνες φλάσκες ή 4 τσακώνικες 

2 ντομάτες 

4 - 5 μέτρια ξερά κρεμμύδια 

4 σκ. σκόρδο 

2 - 3 ντομάτες πολύ κόκκινες 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό 

σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

λίγη ζάχαρη 

κανέλα 

1 κ.γ. φρυγανιά 

χυμός λεμονιού 

λάδι 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τα φύλλα, αλλά αφήνουμε το κοτσάνι της μελιτζάνας. Αφαιρούμε κάθετα μία λωρίδα φλούδας από τη μία όψη και μία από την άλλη. Στην ψίχα που φαίνεται κάνουμε μία βαθιά σχισμή έτσι ώστε να μοιάζει με τσέπη χωρίς να κόψουμε και την πίσω πλευρά. 

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες στο λάδι να μαλακώσουν λίγο και να μπορούμε να τις γεμίσουμε με τα υλικά. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. 



Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σκόρδα σε μικρά κομματάκια. Στο λάδι από τις μελιτζάνες τα τσιγαρίζουμε αρκετά. Δεν τα αφήνουμε να γίνουν σκούρα όμως. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε ένα μπολ.






Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Πιο εύκολο θα γίνει το ξεφλούδισμα αν πρώτα τις βουτήξουμε σε καυτό νερό για 1'.


 Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε στο μπολ με τα κρεμμύδια.

 Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον προσθέτουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, κανέλα κι ανακατεύουμε.

 Ρίχνουμε τη φρυγανιά.

 Προσθέτουμε τη σάλτσα (να έχει αρκετή). Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Με το μείγμα γεμίζουμε τις μελιτζάνες. 

 Λαδώνουμε ένα ταψί και τις βάζουμε μέσα. Την υπόλοιπη γέμιση που θα περισσέψει θα τη βάλουμε πάνω και γύρω από τις μελιτζάνες. 

 Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού. 

Ψήνουμε με λαδόκολλα από πάνω σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα. 















Εγώ σερβίρω τις μελιτζάνες μαζί με τηγανητές πατάτες, γιατί εδώ που τα λέμε είναι λίγο βαρύ φαγητό και καλό είναι να μην τρώμε μεγάλη ποσότητα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...