Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Μπριζολάκια με μαρινάδα και λαχανικά στο γκριλ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αυτά τα μπριζολάκια γίνονται πολύ εύκολα και είναι πολύ γευστικά. Καλύτερα είναι να προτιμήσετε πολύ λεπτά σε πάχος χωρίς λίπος και κόκαλο, ώστε να γίνουν γρήγορα.


                               



Υλικά: 


6 - 7 άπαχα χοιρινά μπριζολάκια 

1/2 κρεμμύδι πολτοποιημένο 

1 ποτηράκι άσπρο κρασί 

το χυμό 1 λεμονιού 

2 κ.σ. μουστάρδα 

1/2 φλ. λάδι 

3 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες 

μείγμα μπαχαρικών κατάλληλο για ψητά  

λίγη ρίγανη 

αλάτι


Για συνοδεία: 

στρογγυλά μανιτάρια 

πιπεριές Φλωρίνης φρέσκιες 

κολοκυθάκια

τυρί χαλούμι


Εκτέλεση: 

  

  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα μπριζολάκια σε ένα πλαστικό σκεύος, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα και με κλειστό καπάκι τα φυλάμε στο ψυγείο για 5 - 6 ώρες. Διαφορετικά κρατήστε τα τουλάχιστον 3 ώρες.



 Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι χωρίς να βάλουμε το περίσσεμα της μαρινάδας. Ψήνουμε στο γκριλ περίπου μία ώρα ή μέχρι να ροδίσουν καλά κι από τις δύο πλευρές.

 Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε 4 μακρόστενες λωρίδες, ενώ τα υπόλοιπα λαχανικά τα αφήνουμε ολόκληρα. Τους βάζουμε αλατοπίπερο και τα ψήνουμε κι αυτά στο γκριλ.











Τα λαχανικά καλύτερα είναι να τα κρατήσουμε λίγο πιο κρουστά αντί για παραψημένα και λιωμένα.













Ψήνουμε και το τυρί στο γκριλ με λίγη ρίγανη κι έχουμε έτοιμη τη συνοδεία του κρέατος.











Λόγω της μαρινάδας το κρέας γίνεται πολύ μαλακό κι ας είναι ψημένο στο γκριλ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...