Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ψάρι τηγανητό με βραστά λαχανικά λαδολέμονο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αν θέλετε να ελαφρύνετε λίγο τα τηγανητά ένας ωραίος συνδυασμός γεύσεων και θρεπτικών στοιχείων είναι τα βραστά λαχανικά για συνοδεία. Στο ίδιο πιάτο έχουμε ταυτόχρονα πολλές βιταμίνες από τα λαχανικά και τη γεύση και πρωτεΐνες του τηγανητού ψαριού.




Υλικά: 

 

τηγανητό ψάρι της αρεσκείας σας 

μπρόκολο 

πατάτες 

καρότο 

λαδολέμονο (λάδι λεμόνι αλάτι ρίγανη) 

προαιρετικά μαγιονέζα ή μουστάρδα 

 

Εκτέλεση:


 Βράζουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε αλατισμένο νερό τόση ώρα όσο χρειάζεται να μη λιώσουν.

Φτιάχνουμε το λαδολέμονο χτυπώντας στο μούλτι λάδι, χυμό λεμονιού, αλάτι και ρίγανη και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Δοκιμάζουμε τις ποσότητες λεμονιού κι αλατιού αν χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο.

Σερβίρουμε στο πιάτο το ψάρι με τα λαχανικά κι από πάνω τους ρίχνουμε το λαδολέμονο. 

 

 

Μικρές λεπτομέρειες:

 

Αν σας αρέσει η γεύση της μαγιονέζας ή της μουστάρδας ή και ο συνδυασμός τους μπορείτε μέσα στο λαδολέμονο να χτυπήσετε ένα κουταλάκι μαγιονέζα ή μισό μουστάρδα ή και τα δυο μαζί.

 

Διαφορετικά μπορείτε να τα σερβίρετε δίπλα στο φαγητό σας μαζί με το λαδολέμονο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...