Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ρεβύθια με κιμά στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αν στην οικογένειά σας δεν αρέσουν τα ρεβύθια έχω την εντύπωση ότι αυτό το φαγητό θα το λατρέψουν. Ο συνδυασμός των γεύσεων είναι καταπληκτικός με πολλαπλό όφελος βιταμινών και πρωτεϊνών.

 



Υλικά: 

 

1 φλ. ρεβύθια 

1 κ.σ. σόδα φαγητού

300 γρ. κιμάς 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη 

1 μικρό ποτηράκι κρασί 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 καρότο τριμμένο 

αλάτι, πιπέρι 

πάπρικα 

κανέλα 

 

Εκτέλεση:

 

Αρχικά βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα τρίβουμε με τη σόδα και μόλις τα στραγγίσουμε τα βράζουμε σε άλλο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα κατεβάζουμε όταν θα χρειάζονται ακόμα περίπου 30' βράσιμο.

Στο λάδι τσιγαρίζουμε τον κιμά.

Όταν τον ανακατέψουμε λίγο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν όλα μαζί.

Μετά σβήνουμε τον κιμά με το κρασί.









  

 Προσθέτουμε τη σάλτσα, το ανάλογο νερό κι ανακατεύουμε το φαγητό.









  

 

  Μετά από 10' βάζουμε και το τριμμένο καρότο.









 

 

   

  Όταν τα ρεβύθια μαλακώσουν αρκετά καλά και χρειάζονται για να γίνουν μόνο 30΄ περίπου, τότε τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά.








 

 

   Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, πάπρικα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Προαιρετικά στο τέλος του μαγειρέματος ρίξτε 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά και σβήστε το μάτι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...