Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Γαύρος τηγανητός με σουσάμι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Έχετε δοκιμάσει ποτέ γαύρο με σουσάμι αντί για αλεύρι; Γίνεται πεντανόστιμος. 




Υλικά: 


γαύρος 

αλάτι 

περίπου 1 φλ. σουσάμι 

λάδι για το τηγάνι


Εκτέλεση:


 Αφαιρούμε τα έντερα του γαύρου, κόβουμε το κεφάλι τραβώντας το μαζί με το το κεντρικό κόκαλο. Ανοίγουμε το ψάρι από την πλευρά της κοιλιάς έτσι ώστε να γίνει φιλέτο. Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε στο σουρωτήρι.

 Μόλις στραγγίσουν καλά τα αλατίζουμε.

 Βάζουμε στο πιάτο το σουσάμι και πατάμε πάνω την κάθε πλευρά του γαύρου...

 όπως είναι ανοιχτός για να κολλήσει καλά. 

 Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε. Μόλις πάρει καλό χρώμα από τη μία πλευρά γυρίζουμε από την άλλη.



Μικρές λεπτομέρειες: 


Αυτός ο τρόπος μπορεί να μας δίνει ένα νόστιμο αποτέλεσμα αλλά θέλει προσοχή στο τηγάνισμα γιατί το σουσάμι πετάγεται αρκετά. Καλό θα είναι, αφενός να τον τηγανίσετε σε χαμηλή φωτιά, να είστε σε απόσταση με τα χέρια καλυμμένα όταν τον γυρνάτε και αφετέρου να προστατεύσετε τα πλακάκια και το δάπεδο με εφημερίδες ή άλλο προστατευτικό για τυχόν σταγόνες λαδιού και σουσάμια που θα πεταχτούν. 


Αν ο γαύρος είναι πολύ βρεγμένος όταν θα του ρίξετε το σουσάμι τότε θα πεταχτεί περισσότερο. Αν έχει στεγνώσει αρκετά από το πλύσιμο τότε δε θα κολλάει το σουσάμι. Άρα, χρειάζεται να είναι αρκετά στραγγισμένος αλλά όχι τελείως στεγνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...