Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πράσα με πατάτες στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Εύκολο φαγητό και ευκολότερο να το φάνε όσοι δε συμπαθούν πολύ τα πράσα. Σαν λαχανικό όταν μαγειρεύονται έχουν την ιδιότητα να γλυκίζουν ελαφρά. Επίσης, έχουν παραπλήσια γεύση και χρήση όπως τα ξερά κρεμμύδια, γι' αυτό και δεν είναι απαραίτητο να βάλουμε μέσα στο ταψί.




Υλικά: 


3 - 4 πράσα μόνο το άσπρο μέρος τους 

1 κ. πατάτες 

2 καρότα 

λάδι 

1/2 κ.γ. μουστάρδα 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο θυμάρι 


Εκτέλεση: 


Κόβουμε τα πράσα σε χοντρά κομμάτια τα οποία μετά τα χωρίζουμε στη μέση. 

Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με τα καρότα που τα κόβουμε σε ροδέλες λοξές. 

Βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες. 

 Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε λάδι, λεμόνι και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ του φραπέ.

 Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Ρίχνουμε το ανάλογο νερό, σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Όταν το φαγητό είναι έτοιμο βγάζουμε τη λαδόκολλα το σβήνουμε και το αφήνουμε μέσα στο φούρνο για λίγα λεπτά ακόμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...