Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Κουνουπίδι γιαχνί με ρύζι

 Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το κουνουπίδι είναι ένα ιδιαίτερο λαχανικό που τρώγεται δύσκολα έως και καθόλου από πολύ κόσμο. Όμως μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή γιατί ίσως να βρείτε τον τρόπο που σας αρέσει καλύτερα. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα τα λαχανικά είναι απαραίτητα στον οργανισμό και ένα απ' αυτά που έχει πολλές βιταμίνες είναι και το κουνουπίδι.




Υλικά: 


1 κουνουπίδι μικρό 

1/2 φλ. ρύζι γλασέ 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 ποτηράκι κρασί 

σάλτσα 

λάδι

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε το κουνουπίδι σε φουντίτσες. Το τσιγαρίζουμε στο λάδι μαζί με το κρεμμύδι.

 Μόλις πάρει ένα ελαφρύ μπεζ χρώμα το κουνουπίδι σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε τη σάλτσα, το ανάλογο νερό και αλάτι, πιπέρι, κανέλα και πάπρικα. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.  

 Τα τελευταία 15' - 20' ρίχνουμε το ρύζι κι ελέγχουμε αν υπάρχει αρκετό νερό μέσα στο φαγητό για να βράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε το ρύζι για 15' - 20' να γίνει και να πιει όλο το νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...