Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Φιλέτο γαλοπούλας με αρακά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένας ωραίος συνδυασμός λαχανικού με κρεατικό. Ο κοκκινιστός αρακάς ταιριάζει άψογα με τα κρέατα όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα αλλά και το μοσχαράκι.




Υλικά: 


1 μεγάλο φιλέτο γαλοπούλας 

300 γρ. περίπου αρακάς 

1 καρότο σε ροδέλες ή μερικά καροτάκια baby 

1/2 φλ. σάλτσα 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο 

αλάτι, πιπέρι 

λίγη κανέλα 


Εκτέλεση:


Κόβουμε το φιλέτο σε μικρότερα κομμάτια. Τα κοκκινίζουμε ελαφρά στο λάδι.

Ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι. 

 Τα προσθέτουμε στη γαλοπούλα όταν τη γυρίσουμε από την άλλη πλευρά.

Μόλις τσιγαριστούν και τα κρεμμύδια σβήνουμε με το κρασί. 

Ρίχνουμε τη σάλτσα,  

προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα, βάζουμε και το ανάλογο νερό να σκεπαστεί το φαγητό. 

Ρίχνουμε στο φαγητό αλάτι, πιπέρι, κανέλα, 

και τον άνηθο. Το αφήνουμε με κλειστό καπάκι να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα και να μείνει μόνο με τη σάλτσα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...