Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Γαρίδες με κίτρινο ρύζι σε ζωμό από φρέσκα λαχανικά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πλούσιο σε βιταμίνες αυτό το πιάτο. Με φρέσκα υλικά σε ζωμό που μπορούμε να τον φτιάξουμε μόνοι μας.




Υλικά: 


200 - 500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες μικρές 

1 ποτήρι ρύζι κίτρινο αμερικάνικο 

3 μικρές πατάτες 

3 μεγάλα καρότα 

1 ματσάκι μαϊντανό 

1 φέτα σελινόριζα 

1 κρεμμύδι ξερό 

1 μεγάλο κομμάτι πράσου μόνο το άσπρο μέρος του 

2 σκ. σκόρδο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά και τα κόβουμε λίγο σε κομμάτια.

 Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν καλά.

Βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα, κρατάμε 2 - 2 1/2 ποτήρια ζουμί για το ρύζι και στο υπόλοιπο ρίχνουμε τις γαρίδες να πάρουν γεύση και να βράσουν μόνο 7' - 8'. Για να βάλετε επιπλέον αλάτι θα πρέπει να δοκιμάσετε λίγο το ζουμί ώστε να μην είναι αρμυρές οι γαρίδες μετά.

 Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει, ρίχνουμε το ρύζι να το καβουρδίσουμε.

Προσθέτουμε 2 ποτήρια από το ζωμό των λαχανικών στο ρύζι κι αν χρειαστεί προσθέτουμε μισό ποτήρι ακόμα αργότερα. Αλατοπιπερώνουμε. 

Μόλις το ρύζι απορροφήσει όλο το νερό ρίχνουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν και σερβίρουμε. 













Μικρές λεπτομέρειες:


Τα λαχανικά που έβρασαν στο νερό αρχικά δεν τα πετάμε. Μπορούμε να τα φάμε συμπληρωματικά σαν σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...