Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Γιουβαρλάκια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένα από τα αγαπημένα ελληνικά φαγητά που συνήθως αρέσει σε όλη την οικογένεια. Φτιάχνεται με δύο τρόπους αυγολέμονο ή κοκκινιστό που είναι η καλοκαιρινή έκδοσή του. Σήμερα θα το φτιάξω αυγολέμονο.

 

 

 

Υλικά: 

 

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 

1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 - 2 σκ. σκόρδο 

1 ματσάκι μαϊντανό 

1 ματσάκι δυόσμο μόνο τα φύλλα ή 1 κ.γ. ξερό 

1 αυγό

αλάτι, πιπέρι 

λίγο κάρυ (προαιρετικά) 

λάδι για το μείγμα του κιμά και χωριστά για την κατσαρόλα

 

Για το αυγολέμονο: 

1 αυγό 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

 

Εκτέλεση: 

 

 

Κόβουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο,

 

 

 

  και το αυγό που ξέχασα να βάλω από την αρχή.





   Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και ρίχνουμε το μείγμα του μπλέντερ.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Προσθέτουμε το ρύζι,






 

 

 αλάτι, πιπέρι, λίγο κάρυ, το λάδι,







 

 

 

 και ζυμώνουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.






   

 

 

 

   

 Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το λάδι   και κοκκινίζουμε ελαφρά τα γιουβαρλάκια.





 

 Τα γυρίζουμε κι απ' την άλλη πλευρά να πάρουν λίγο χρώμα.






  

 

  

  Τα σκεπάζουμε καλά με νερό κι αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 45' - 1 ώρα.





  Φτιάχνουμε το αυγολέμονο χτυπώντας το αυγό με το λεμόνι και προσθέτοντας το ζεστό ζουμί του φαγητού λίγο λίγο. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το αφήνουμε για 1' στο ζεστό μάτι και μετά τραβάμε την κατσαρόλα για να μην ψηθεί εντελώς το αυγό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...