Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κοτόπουλο γιουβέτσι στη γάστρα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Με αυτό το γιουβετσάκι θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Είναι νόστιμο, ευπαρουσίαστο, πανεύκολο και μπορεί να σας λύσει τα χέρια σαν επιλογή για ένα τραπέζι με φίλους.



Υλικά: 


κομμάτια κοτόπουλου απ' όποιο μέρος του 

σας αρέσει περισσότερο (εγώ έβαλα στήθος) 

λάδι

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 καρότο τριμμένο 

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί 

1/2 φλ σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

1/2 πακέτο κριθαράκι 

τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα


 Εκτέλεση:  


 Κόβουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μικρές μεριδούλες και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά στο λάδι, σε ένα τηγάνι που να τα χωράει όλα.

 Μόλις τα γυρίσουμε από τη μία πλευρά ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο να τσιγαριστούν κι αυτά μαζί. (Αν δε χωράει το σκεύος σας τότε βγάλτε το κοτόπουλο και μόλις τσιγαριστούν το ξαναβάζετε όταν θα ρίξετε το κρασί).

 Μετά προσθέτουμε το κρασί....

τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Βάζουμε το ανάλογο νερό και το αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα. 

Όταν το κοτόπουλο θα κοντεύει να γίνει το μεταφέρουμε στη γάστρα και συνεχίζουμε εκεί το ψήσιμό του σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 

 Τα τελευταία 20' - 30' πριν το σβήσουμε ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι.

 Προσθέτουμε νερό να σκεπαστεί πολύ καλά και το σκεπάζουμε ξανά μέχρι να ψηθεί εντελώς και να πιει όλο το νερό.

Στα τελευταία 10' μπορείτε να σβήσετε το φούρνο και να το αφήσετε μέσα να αποψηθεί. 

Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...