Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Μπουκιές γαλοπούλας με κάρυ και ρύζι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Συνήθως τρώμε το κοτόπουλο με κάρυ το οποίο έχει μερικές παραλλαγές. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο μπορεί αυτό το πιάτο να γίνει και με τη γαλοπούλα που βγάζει και αρκετές μερίδες με σκέτο ψαχνό.




Υλικά: 


1 κομμάτι στήθους γαλοπούλας 

1 1/2 ποτήρι κίτρινο ρύζι 

1 κ.γ. κάρυ 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

τριμμένο τυρί 


Εκτέλεση:


Κόβουμε το στήθος της γαλοπούλας σε φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι να πάρουν λίγο χρώμα. Τις αφήνουμε προς το παρόν ολόκληρες για να μη γυρνάμε ένα ένα τα κομματάκια όταν τα κόψουμε. 

Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο και τσιγαρίζουμε για λίγο το κρεμμύδι χωρίς να το αφήσουμε να πάρει χρώμα.  

Κόβουμε τις φέτες σε μικρότερα κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Τα ξαναβάζουμε στο τηγάνι να ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα μαζί με το κρεμμύδι. 

Ρίχνουμε το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι.  

 Σβήνουμε με το λεμόνι κι ανακατεύουμε το κρέας.

Βάζουμε το ανάλογο νερό μέχρι τη μέση του κρέατος περίπου και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτεί. Αν χρειαστεί ξαναπροσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Στο μεταξύ βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε ελαφρά το ρύζι μέχρι να γυαλίσει. 

Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι και το βράζουμε για 20'.  

 Το σβήνουμε λίγο πριν πιει εντελώς το νερό του. Αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσκέπαστη να εξατμιστεί όλο το νερό.

Σερβίρετε το ρύζι αν θέλετε μέσα σε κάποιο φορμάκι ή κουπάκι με τριμμένο τυρί μαζί με το κρέας και λίγο από το λάδι του αν προτιμάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...