Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Τηγανητά κεφτεδάκια με πατάτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Δύσκολα θα βρείτε κάποιον που δεν του αρέσει και δεν το ζητάει συνέχεια αυτό το φαγητό. Ιδανική νοστιμιά για τα παιδάκια και για πάρτι.




Υλικά: 


500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

1 αυγό 

λίγο μαϊντανό 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο ή τριμμένο 

1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη 

3 - 4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 

(ή δύο τρεις φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό)

κανέλα 

αλάτι, πιπέρι 

αλεύρι για το αλεύρωμά τους 

λάδι για τον κιμά

λάδι για τηγάνισμα 

πατάτες τηγανητές


Εκτέλεση:


 Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αυγό, τη ντομάτα, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και 2 - 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Αν είναι το μείγμα πολύ αραιό και κολλάει στα χέρια χρειάζεται κι άλλη φρυγανιά. Γι' αυτό μην τη βάλετε από την αρχή όλη.

 Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.

 Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι που να τα σκεπάζει καλά. 

 Μόλις τα βγάλουμε τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίσουν τα λάδια τους σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και δε θα μείνει ψίχουλο στο πιάτο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...