Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Το λεμονάτο κοτόπουλο είναι παραδοσιακή συνταγή όλο γεύση και νοστιμιά και ταυτόχρονα πολύ εύκολο και οικονομικό φαγητό.




Υλικά: 


1 στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια 

πατάτες 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

το χυμό 1 λεμονιού 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 


Εκτέλεση:  


Βάζουμε τις πατάτες στο ζεστό λάδι να τις τσιγαρίσουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα. Μετά τις βγάζουμε σε μια πιατέλα για λίγη ώρα. 

Στο ίδιο λάδι βάζουμε το κοτόπουλο και μόλις αλλάξει χρώμα από τη μία πλευρά το γυρίζουμε από την άλλη και και ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστούν μαζί.  

Μόλις τσιγαριστεί το κοτόπουλο κι από την άλλη πλευρά προσθέτουμε το λεμόνι και το αφήνουμε για 5' - 7' να μαγειρευτεί για λίγο μ' αυτό με κλειστό καπάκι. 

Μόλις το λεμόνι εξαφανιστεί σχεδόν τότε ρίχνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και το ανάλογο νερό. 

 Μόλις περάσουν περίπου 20' βάζουμε στο φαγητό αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...