Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Σαλάτα ρόκα - αβοκάντο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Μια σαλάτα που δίνει την εντύπωση ότι δεν σε χορταίνει αλλά κάνει ακριβώς το αντίθετο. Επιπλέον, έχει πολλές ενισχυτικές για τον οργανισμό βιταμίνες και ειδικά για τον επερχόμενο χειμώνα.

 

 

Υλικά: 

 

ρόκα 

αβοκάντο σε κύβους 

λάδι 

λεμόνι 

(προαιρετικά λίγη μουστάρδα) 

παρμεζάνα τριμμένη ή σε νιφάδες 

 

Εκτέλεση:

 

Βάζουμε τη ρόκα και το αβοκάντο στη σαλατιέρα. Ανακατεύουμε με το μιξεράκι του φραπέ σε ένα βαζάκι το λάδι το λεμόνι και τη μουστάρδα (προαιρετικά). Περιχύνουμε τη σαλάτα μ' αυτό κι από πάνω τρίβουμε παρμεζάνα ή την κόβουμε σε νιφάδες.


2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Στην πραγματικότητα δεν έγραψα αναλογίες της σως, διότι είναι εξαρτώμενες από την ποσότητα της σαλάτας. Περισσότερο με το μάτι και με την προτίμηση του καθενός πάνε τα υλικά, παράδειγμα αν κάποιος θέλει περισσότερη μουστάρδα ή λεμόνι ή ισόποσα.

      Θα συνιστούσα για αρχή 1κ.σούπας μουστάρδα σε 3 κ.σ. λάδι και 1 κ.σ. λεμόνι και στη συνέχεια με δοκιμή της σως.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...