Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Τονοσαλάτα με πολλά λαχανικά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αυτή τη σαλάτα συνήθως τη φτιάχνω όταν έχω καλεσμένους για ψαροφαγία. Ταιριάζει πολύ ωραία με τα πιάτα που έχουν ψάρια ή θαλασσινά. Μπορεί να σερβιριστεί άνετα και χειμώνα και καλοκαίρι. Επίσης, με μικρές ποσότητες από φθηνά υλικά βγαίνει μια μεγάλη και χορταστική σαλάτα.




Υλικά: 


1 κονσέρβα τόνο σε νερό (κάνει κι αυτή του λαδιού) 

1 πατάτα μέτρια σε μέγεθος 

1 καρότο 

1 χούφτα αρακά 

1 χούφτα ζυμαρικά μικρά (βίδες, κοχυλάκι κοραλάκι μικρές αχιβάδες κλπ) 

1/2 κρεμμύδι ξερό (και το φρέσκο κάνει ή ακόμη μπορείτε να βάλετε κι απ' τα δύο) 

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

1 ντομάτα 

λάδι 

ξύδι μπαλσάμικο (μπορείτε να βάλετε και το απλό) 

1 κ.γ. (όχι γεμάτο) μουστάρδα 

περίπου 1/2 φλ. κέτσαπ ή σάλτσα στο χάρτινο κουτί 


Εκτέλεση:


Κόβουμε την πατάτα και το καρότο σε κυβάκια και τα βάζουμε μαζί με τον αρακά να βράσουν σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.  

Μόλις γίνουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο. 

Στο ίδιο νερό ρίχνουμε μια χούφτα ζυμαρικά.  

Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα ενώνουμε όλα μαζί σε μια σαλατιέρα με τα προηγούμενα υλικά που βράσαμε. 

Στραγγίζουμε πολύ καλά τον τόνο από το νερό ή το λάδι της κονσέρβας και το προσθέτουμε μέσα. 

Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το λάδι με το ξύδι με το μιξεράκι του φραπέ. 

Περιχύνουμε τη σαλάτα. 

Ανακατεύουμε την κέτσαπ (ή τη σάλτσα) με τη μουστάρδα με ένα κουτάλι και τα βάζουμε στη σαλατιέρα. 

Αλατίζουμε ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. 

Τη σαλάτα τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.












Μικρές λεπτομέρειες: 


Αυτή τη σαλάτα πολλές φορές την εμπλουτίζω με περισσότερα ακόμη υλικά οπότε ανεβαίνει και ο όγκος της. Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη: αυγό βραστό κομμένο σε κυβάκια, αγγούρι σε κύβους (το καλοκαίρι), κίτρινο τυρί (όπως κασέρι, γραβιέρα, έμενταλ, ρεγκάτο, γκούντα κλπ) βρασμένα πράσινα φρέσκα φασολάκια κομμένα σε κομματάκια (με αυτά μπορείτε να θέλετε αν αντικαταστήσετε τον αρακά ή να υπάρχουν ταυτόχρονα μέσα) και τέλος να ανακατέψετε στις σάλτσες και μαγιονέζα ώστε να γίνει μια πιο πυκνή σαλάτα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...