Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Πατατοκροκέτες φούρνου με ζαμπόν

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αυτό το ορεκτικό επειδή είναι πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο το συνιστώ να το φτιάξετε για ένα τραπέζι με φίλους ή για ένα παιδικό πάρτι. Επίσης τα υλικά που χρειάζονται είναι οικονομικά και ταυτόχρονα τις περισσότερες φορές τα έχουμε στο ψυγείο μας όλα.




Υλικά: 


500 γρ. πατάτες 

2 αυγά 

4 - 5 κ.σ. αλεύρι 

200 γρ. φέτα σε τρίμματα 

περίπου 1/2 φλ γκούντα τριμμένο 

2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο 

1 κ.σ. μαργαρίνη 

1/2 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 

τριμμένο κεφαλοτύρι για το κύλισμα της εξωτερικής επιφάνειας 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε στο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσουν σαν πουρές.

Στη λεκάνη με τις λιωμένες πατάτες προσθέτουμε τη φέτα, το γκούντα, το ζαμπόν, το αλεύρι τη μαργαρίνη, το μαϊντανό, τα αυγά, λίγο αλάτι και κανονικό πιπέρι. 

 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

 Σε ένα μπολάκι βάζουμε τριμμένο κεφαλοτύρι. Φτιάχνουμε μπαλάκια από το μείγμα και τα κυλάμε στο μπολάκι με το τυρί.

 Βάζουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και τοποθετούμε σε απόσταση τις κροκέτες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20' περίπου ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια των κροκετών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...