Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Η τυρόπιτα δεν είναι πάντα πολύπλοκη ούτε χρειάζεται πάντα κόπο. Αυτή είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για να γευτείτε ένα πολύ ωραίο ορεκτικό.




Υλικά: 


250 ml. γάλα 

100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 

3 αυγά 

1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 

1 φλ αλεύρι που φουσκώνει (διαφορετικά βάλτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και προσθέστε 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ) 

1 φλ. τυρί φέτα σε τρίμματα

100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο

1 γεμάτη κ.σ. τυρί κρέμα 

1/2 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα 

πιπέρι 


Εκτέλεση: 


Ρίχνουμε σε μια λεκάνη ή στο μίξερ εναλλάξ μικρές ποσότητες από το γάλα το αλεύρι και το βούτυρο να ανακατευτούν καλά.  

 Μόλις γίνουν ένα αφράτο μείγμα προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε λίγο ακόμα.

 Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα τη φέτα, το τσένταρ, το γκούντα και το τυρί κρέμα. Τα ανακατατεύουμε με το κουτάλι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι. 

 Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ που το έχουμε λαδώσει πρώτα.

Από πάνω τρίβουμε λίγο κεφαλοτύρι κάπως χοντροτριμμένο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια.  

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30' ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...