Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Γεμιστό ψαρονέφρι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αρχοντικό και πλούσιο πιάτο με το ψαρονέφρι να κλείνει μέσα του νόστιμα μυστικά.








Υλικά: 


1 μεγάλο ψαρονέφρι 

100 γρ. φέτα σε τρίμματα 

ένα κομμάτι φρέσκια μοτσαρέλα σε φέτες 

2 κ.γ. μουστάρδα 

4 φέτες σαλαμάκι λεπτοκομμένο 

1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες 

2 σκ. σκόρδο σε φετούλες 

1/2 ντομάτα σε φέτες 

1/2 πιπεριά πράσινη σε χοντρές λωρίδες 

λάδι 

λίγο κρασί 

μείγμα μπαχαρικών για ψητά 

αλάτι


Εκτέλεση:




Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε προσεκτικά το ψαρονέφρι ώστε να πλατύνει και να λεπτύνει. Το βάζουμε στη λαδόκολλα και μέσα στο ταψί.

 Πάνω του βάζουμε τη φέτα, τις φέτες κρεμμυδιών, το σκόρδο, τη μοτσαρέλα, απλώνουμε σε διάφορα σημεία τη μουστάρδα, βάζουμε τις φέτες σαλαμιού κομμένες στη μέση.....

τη ντομάτα κομμένη σε χοντρές ροδέλες και την πιπεριά κομμένη σε χοντρές λωρίδες. Ρίχνουμε από πάνω λίγο κρασί και λάδι. 

Τυλίγουμε με βαμβακερό σπάγκο το ψαρονέφρι σφίγγοντάς το να ενωθεί όσο γίνεται.  

 Μόλις το δέσουμε ρίχνουμε αλάτι και μείγμα μπαχαρικών απ' έξω.











  


 Κλείνουμε καλά το κρέας στη λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες περίπου. Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες ή με άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...