Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Μπουκιές γαλοπούλας λεμονάτες με συνοδεία πουρέ

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πρόταση του φαγητού της ημέρας με γαλοπούλα για να σπάσει η μονοτονία του κοτόπουλου. Γίνεται γρήγορα κι εύκολα χωρίς κόπο στην προετοιμασία. 




Υλικά: 


1 πακέτο στήθος γαλοπούλας 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

το χυμό 1/2 λεμονιού 

1 καρότο τριμμένο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

κάρυ 

Πουρέ πατάτας για συνοδεία 


Εκτέλεση:


Κόβουμε το στήθος της γαλοπούλας σε ψιλά κομματάκια. Τα τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι να αλλάξουν χρώμα. 

Προσθέτουμε και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί κι αυτό μαζί. Αν βγάλει νερό το αφήνουμε μέχρι να το πιει. 

Ρίχνουμε το κρασί για να σβήσουμε το τσιγάρισμα. 

Κι αμέσως μετά το λεμόνι. 

 Προσθέτουμε το καρότο και το ανάλογο νερό κι αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγη ώρα. 

Μόλις περάσει περίπου μισή ώρα βάζουμε αλατοπίπερο και κάρυ όσο αρέσει στον καθένα. Το αφήνουμε να συνεχίσει το βράσιμό του μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Φροντίζουμε έτσι ώστε να μην υπάρχει καθόλου νερό στην κατσαρόλα, αλλά να μείνει μόνο με το λάδι του. 

Σερβίρουμε το φαγητό με πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...