Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Μαυρομάτικα φασόλια γιαχνί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αυτή η συνταγή των μαυρομάτικων φασολιών είναι πολύ κοντινή με τα κοκκινιστά. Διαφέρουν όμως σε δύο υλικά, το σκόρδο και το δυόσμο, που δίνουν άλλη γεύση στο φαγητό και το κάνουν να μη μοιάζει πολύ το ένα με το άλλο.




Υλικά: 


1/2 πακέτο μαυρομάτικα φασόλια

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 μεγάλη σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη 

σάλτσα 

λίγος δυόσμος 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα


Εκτέλεση:


Βάζουμε τα φασόλια να φουσκώσουν σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Αλλάζουμε νερό και τα βάζουμε να βράσουν για 10'.

Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Κατόπιν, ρίχνουμε και τα φασόλια να τσιγαριστούν κι αυτά ελαφρά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βάζουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα, το δυόσμο, νερό...

αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα. Τα αφήνουμε να συνεχίσουν το μαγείρεμά τους μέχρι να μαλακώσουν καλά και να πιουν το περισσότερο νερό τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...