Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Κριθαράκι σούπα με ντομάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Είναι βράδυ και πεινάτε αλλά δεν έχετε κάτι μαγειρεμένο; Μήπως υπάρχει λίγο κριθαράκι στο ντουλάπι; Τότε θα έχετε ένα πιάτο ελαφρύ που γίνεται γρήγορα χωρίς πολλά υλικά και είναι ό,τι πρέπει για μια κρύα νύχτα. Εννοείται ότι και το μεσημέρι μια χαρά τρώγεται.




Υλικά: 


1/2 φλ κριθαράκι 

σάλτσα ή 2 - 3 φρέσκες ντομάτες τριμμένες 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

λάδι 


Εκτέλεση: 


 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό, (μπορείτε επίσης, να βάλετε και ζωμό κρέατος), σάλτσα ή τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και κανέλα. 

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι κι ανακατεύουμε. 

 Το ανακάτεμα το κάνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ρίχνουμε και το λάδι κι αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει περίπου 20'. 

Αν το θέλετε κάπως ζουμερό θα πρέπει από την αρχή να βάλετε αρκετό νερό. Διαφορετικά μπορείτε να βάλετε λίγο και να το κάνετε ακόμα πιο πηχτό απ' αυτό της φωτογραφίας. Ανάλογα την προτίμησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...