Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Μωσαϊκό με φουντούκια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


  Σ' αυτό το γλυκό έχουμε συνδυασμό εμφάνισης, ωραίας γεύσης και ευκολίας στην παρασκευή του. Τι άλλο να θέλει κανείς!!!!




Υλικά: 


1 1/2 πακέτο μπισκότα πτιμπέρ (petit beurre) 

250 γρ. μαργαρίνη 

8 κ.σ. κακάο 

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 

1 μικρό ποτηράκι κονιάκ 

1/2 φλ φουντούκια χοντροκομμένα

άχνη


Εκτέλεση:


Βάζουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα να λιώσει αλλά όχι να βράσει. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά. 

 Μετά ενσωματώνουμε το ζαχαρούχο γάλα.

Σπάμε τα μπισκότα στα τέσσερα και τα ρίχνουμε κι αυτά. 



Βάζουμε το κονιάκ....

και τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά. 

Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα μόλις κρυώσει.

 Με τις άκρες του χαρτιού δίνουμε σχήμα κυλινδρικό στο μωσαϊκό.

 

Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Κατά προτίμηση το φτιάχνουμε το πρωί και το βράδυ είναι έτοιμο.  

Σε μια πιατέλα βάζουμε άχνη με ένα σουρωτηράκι. 

Ακουμπάμε πάνω το γλυκό για να κολλήσει η άχνη και μετά το πασπαλίζουμε στην επιφάνεια και στα πλαϊνά. 

 Σα βράχος χιονισμένος δε μοιάζει; 






Μικρές λεπτομέρειες: 


Τα μπισκότα δε χρειάζεται να σπάσετε ένα ένα. Πιάστε τα πέντε πέντε μαζί με τα δύο χέρια και πιέστε τα στο κέντρο με τους αντίχειρές σας. Αυτόματα η δεσμίδα θα χωριστεί σε τέσσερα κομμάτια. 


Παρόλο που δεν το έχω δοκιμάσει θεωρώ ότι τα φουντούκια θα έχουν καλύτερη γεύση αν τα καβουρδίσετε πριν τα βάλετε στο γλυκό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...