Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Ζυμαρικά με τόνο και ελιές

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Εγώ θα έλεγα ότι αυτή η συνταγή έχει όλα τα προσόντα για να την προτιμήσουν οι εργένηδες κι όσοι έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο μαγειρέματος. Είναι γρήγορη, εύκολη, με ελάχιστο κόπο, δε χρειάζεται γνώσεις μαγειρικής και γίνεται με λίγα υλικά.




Υλικά: 


ζυμαρικά της αρεσκείας σας 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό σε φέτες 

1 μεγάλη κονσέρβα τόνου σε νερό 

ελιές Καλαμών 

λίγο μαϊντανό 

(προαιρετικά αλάτι) 


Εκτέλεση:


Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό. Στο μεταξύ κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, στραγγίζουμε πολύ καλά την κονσέρβα από το νερό και βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές. Τα βάζουμε στο λάδι να τσιγαριστούν και τα ανακατεύουμε.  

 Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε και τα στραγγισμένα ζυμαρικά, τα φέρνουμε λίγες βόλτες να πάρουν κι αυτά τη γεύση από τα υπόλοιπα υλικά.

Αυτό ήταν. Τα σερβίρουμε στο πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν θέλετε να ρίξετε αλάτι από πάνω θα πρότεινα πρώτα να δοκιμάσετε το φαγητό γιατί λίγο από τα αλατισμένα ζυμαρικά, λίγο από τις ελιές και λίγο από τον τόνο το πιάτο θα έχει αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...