Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Μακαρόνια με παντζάρια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τα νόστιμα παντζάρια συνδυάζονται με τα ζυμαρικά σε μια εύκολη συνταγή. Για όσους νηστεύουν τα σερβίρουμε με τριμμένο καρύδι ή και σκέτα, ενώ όσοι δε νηστεύουν θα βάλουν κανονικά τυρί στα μακαρόνια.



Υλικά: 


1/2 πακέτο μακαρόνια 

4 - 5 παντζάρια μετρίου μεγέθους βρασμένα και ξεφλουδισμένα

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο ξύδι μπαλσάμικο (περίπου 1 κ.σ.) 

για το πασπάλισμα λίγα καρύδια ψιλοτριμμένα 


Εκτέλεση: 


 Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Μετά τα στραγγίζουμε.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι τσιγαρίζουμε με το λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. 

Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες και μετά σε χοντρά μπαστουνάκια. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια. Τα φέρνουμε μερικές στροφές να πάρουν λίγο τσιγάρισμα. 

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στα παντζάρια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για λίγη ώρα. 

Προς το τέλος ρίχνουμε λίγο ξύδι μπαλσάμικο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι. 

Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα ή με τριμμένο τυρί.... 

ή εναλλακτικά και ειδικά για όσους νηστεύουν με τριμμένο καρύδι από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...