Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Γίγαντες τηγανητοί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τα μεζεδάκια που είναι κατάλληλα για κρασί ή μπύρα δεν είναι μόνο τα κρεατικά αλλά κάποιες φορές και τα όσπρια, ειδικά αν θέλετε κάτι πρωτότυπο και νηστίσιμο που να ξεφεύγει από την ομάδα των θαλασσινών ή έστω να την πλαισιώνει.



 

Υλικά: 


γίγαντες 

αλάτι, πιπέρι 

αλεύρι 

λάδι για τηγάνισμα 


Εκτέλεση:


Βράζουμε τους γίγαντες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά να μη λιώσουν. Μόλις βράσουν τους στραγγίζουμε.

 Όπως είναι αχνιστοί μετά το στράγγισμα τους ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τους αλευρώνουμε όπως κάνουμε στα μπιφτέκια ή στα ψάρια.

Βάζουμε το λάδι να κάψει και τους τηγανίζουμε.  

 Το λάδι καλύτερα θα ήταν να τους σκεπάζει όλους. Γι' αυτό προτιμότερο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το μικρό κατσαρολάκι αντί για το τηγάνι. Έτσι θα πετύχετε και οικονομία στο λάδι.

Μόλις κάνουν κρούστα και αλλάξουν λίγο χρώμα είναι έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...