Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ζυμαρικά με μπρόκολο και φέτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένα εύγευστο φαγητό που σίγουρα θα σας αρέσει σαν συνδυασμός. Το υπέροχο άρωμα το δίνει η ρίγανη και η γεύση της φέτας το κάνει ακόμα πιο νόστιμο.




Υλικά: 


1 μπρόκολο 

ζυμαρικά χοντρά σε σχέδιο 

ένα κομμάτι φέτα 100 γρ. 

ρίγανη 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι 

1 - 2 σκ. σκόρδο 


Εκτέλεση: 


 Κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και το βράζουμε μόνο για 5' ώστε να μη λιώσει αλλά να κρατάει.

 Το βγάζουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα να μην είναι στο νερό.

 Βράζουμε και στραγγίζουμε τα μακαρόνια.

Σε πλατιά κατσαρόλα ή σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και το σκόρδο σε χοντρές φέτες να τσιγαριστεί για λίγο και να αρωματίσει το λάδι. Μετά το πετάμε.  

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο και το φέρνουμε 1 - 2 στροφές. 

Προσθέτουμε και τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Αν το φαγητό το θέλετε χωρίς τυρί βάλτε μαζί και τη ρίγανη.

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο και το αλάτι με λίγη προσοχή γιατί ίσως η φέτα που θα βάλουμε να είναι λίγο αρμυρή.

Αν το θέλετε με τυρί το προσθέτουμε όταν βάλουμε και τα ζυμαρικά μέσα και ρίχνουμε και τη ρίγανη. Γυρίζουμε μερικές στροφές το φαγητό μέσα στο τηγάνι και το κατεβάζουμε. 


Το σερβίρουμε με λίγη επιπλέον ρίγανη στο πιάτο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...