Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Χταποδάκι με μέλι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια νόστιμη συνταγή για χταπόδι που θυμίζει κάτι ανατολίτικο. Για όσους νηστεύουν το θεωρώ πολύ γιορτινό πιάτο κατάλληλο για το Κυριακάτικο τραπέζι της Σαρακοστής. 




Υλικά: 


1 χταποδάκι 

1 μεγάλο κρεμμύδι 

λάδι 

1 ντομάτα 

1 φύλλο δάφνης 

1 μικρό ποτηράκι κονιάκ 

1 κ.σ. ζάχαρη 

1 μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο ξύδι μπαλσάμικο 


Εκτέλεση:  


Αν θέλουμε να ξεπετσιάσουμε το χταποδάκι προτείνω πρώτα να το νεροβράσουμε για λίγο μέχρι να αλλάξει χρώμα επειδή έτσι μαλακώνει και γίνεται ευκολότερο το ξεπέτσιασμα.  

Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι και το κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες να τσιγαριστεί για λίγο.  

Μόλις αρχίσει να αλλάζει χρώμα ρίχνουμε τη ζάχαρη. 

Αμέσως βάζουμε και το χταποδάκι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. 

 Συνεχίζουμε με τη δάφνη, το κρασί....

το κονιάκ... 

το ξύδι μπαλσάμικο... 

τη ντομάτα κομμένη σε χοντρές φέτες... 

 αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά να αργοβράζει μέχρι να μαλακώσει καλά. 

 Μόλις σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε αμέσως το μέλι και το αφήνουμε για λίγο πάνω στο μάτι.

Εγώ τυχαία το σέρβιρα με ρύζι. Η επιλογή είναι δική σας για το συνοδευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...