Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Τσιπούρες ψητές στο φούρνο με λαδορίγανη

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Νόστιμα ψάρια οι τσιπούρες. Με αυτό τον τρόπο στο φούρνο δεν είναι μόνο νόστιμες αλλά και πολύ εύκολες στην προετοιμασία. 




Υλικά: 

 

τσιπούρες μεγαλούτσικες 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

ρίγανη 

λεμόνι 

Λαδολέμονο με ρίγανη για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:


   Βάζουμε τις καθαρισμένες τσιπούρες στο ταψί τις χαράζουμε σε δύο σημεία κι από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε πάνω τους λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.


Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σκεπασμένες με λαδόκολλα για περίπου 2 ώρες ανάλογα με το πάχος τους. Όσο πιο λεπτά και μικρά είναι τόσο λιγότερη ώρα χρειάζονται.




Εδώ συνόδευσα την κάθε τσιπούρα με πατάτες και ελιές στην κατσαρόλα και σαλάτα με λάχανο και καπνιστό σολομό. Όταν άνοιξα στη μέση το ψάρι και το καθάρισα του έριξα λαδολέμονο από πάνω.

2 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ, ΣΥΓΚΡΑΦΕΑΣ , ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ η" ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ,ΤΟΣΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ <>,ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ;. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε απάντησή σας, ο εμπνευστής της συνταγής είμαι εγώ. Τα ψάρια με αυτό τον τρόπο μαγειρέματος τα φτιάχνω πολλά χρόνια. Τις πατάτες με ελιές στην κατσαρόλα μου τις έμαθε η μητέρα μου με συνταγή πολλών δεκαετιών στο παρελθόν.
      Ελπίζω να κάλυψα το αίτημά σας.

      Ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...