Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά και πατάτες στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Πρόκειται για μια εμπλουτισμένη συνταγή που θα αφήσει τις μπριζόλες μαλακές και ζουμερές με πολύ ωραία γεύση που την αποκτούν κι από τα υπόλοιπα λαχανικά του ταψιού.





Υλικά: 


χοιρινές μπριζόλες λαιμού 

λίγο αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες 

1 - 2 σκ. σκόρδο 

1 - 2 ντομάτες σε φέτες 

1 καρότο σε χοντρά μπαστούνια 

1 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο

μερικές πατάτες για το ταψί 

1 μικρό ποτηράκι κρασί 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση: 


 Στρώνουμε στο ταψί τις φέτες κρεμμυδιού και ντομάτας.

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. 

Τις αλευρώνουμε. 

Τις τηγανίζουμε για λίγο στο λάδι κι από τις δύο πλευρές, χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα. 

 Τις βάζουμε στο ταψί χωρίς τα λάδια του τηγανιού και κόβουμε γύρω τους τα καρότα, το μαϊντανό....

 τις πατάτες και κόβουμε σε κομματάκια το σκόρδο που το σκορπίζουμε πάνω σε κάθε μπριζόλα.

Περιχύνουμε το φαγητό με λάδι.. 

 ρίχνουμε λίγο αλατοπίπερο στις πατάτες...

ρίχνουμε το κρασί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα σκεπάζοντς το ταψί με λαδόκολλα . Μετά ξεσκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε, αν χρειάζεται 10' ακόμη να συνεχίσει το ψήσιμό του. Διαφορετικά μόλις βγάλουμε τη λαδόκολλα σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα 20' - 30'.

 


 Σερβίρουμε στο πιάτο τη μπριζόλα με όλα τα είδη των λαχανικών από το ταψί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...