Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Μπακαλιάρος λεμονάτος με πατάτες στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πρόκειται για ένα πολύ γευστικό φαγητό που αποτελείται από πολύ οικονομικά υλικά. Ταιριάζει απόλυτα με ένα λευκό κρασί και πιστέψτε με θα σας αρέσει πολύ.




Υλικά: 


φιλέτα μπακαλιάρου 

πατάτες 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 πράσο μόνο το άσπρο μέρος του σε ροδέλες 

λίγο μαϊντανό 

αλάτι, πιπέρι

χυμό 1/2-1 λεμονιού 

1 κ.σ. αλεύρι  


Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τις ροδέλες πράσου.  

 Βάζουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες κομμένες σε μισές χοντρές ροδέλες, κανονικό νερό και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν για 10'-15' μόνες τους. 

 Προσθέτουμε και τα φιλετάκια μπακαλιάρου κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε κι αυτά.

 Ρίχνουμε το μισό χυμό λεμονιού απ' αυτό που στύψαμε ώστε να πιάσει η γεύση του το φαγητό. Το αφήνουμε να συνεχίσει το βράσιμό του. Το φαγητό αυτό δεν αργεί πολύ να γίνει γιατί τα φιλέτα μπακαλιάρου είναι λεπτά και μαγειρεύονται πολύ γρήγορα.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 1 κ.σ. αλεύρι τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και λίγο νερό για να γίνει ένας αραιός νερουλός χυλός.

Όταν γίνει το φαγητό, καλό θα είναι να επιδιώξουμε να μείνει με λίγο νερό κι όχι με πολλά ζουμιά, τότε ρίχνουμε το αλευρολέμονο παντού στην κατσαρόλα και την κουνάμε γύρω γύρω να πάει παντού. Σβήνουμε το μάτι, την αφήνουμε πάνω ώστε να βράσει λίγο ακόμη το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και να ενσωματωθεί. 

Στο σερβίρισμα αν σας αρέσει μπορείτε να ρίξετε λίγη ρίγανη από πάνω η οποία ταιριάζει πολύ ωραία με τα λεμονάτα φαγητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...