Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ρεβύθια σούπα με λεμόνι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μια χειμωνιάτικη ζεστή σούπα με τα πολύ θρεπτικά ρεβύθια που θα σας ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα. 




Υλικά: 


1 φλ. ρεβύθια αποφλοιωμένα 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι 

χυμό 1/2 λεμονιού 

1 κ.σ. αλεύρι για το αλευρολέμονο 


Εκτέλεση:


Βάζουμε τα ρεβύθια να βράσουν σε αρκετό νερό. Μη σκεπάσετε το καπάκι γιατί θα χυθεί το νερό. 

Τα ξαφρίζουμε όση ώρα βγάζουν αφρό. Όποτε χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. 

Όταν σταματήσει εντελώς να βγαίνει αφρός τότε ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι... 

αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμη. 

Όταν θα κοντεύουν να γίνουν ρίχνουμε το λάδι... 

και τη μισή ποσότητα του λεμονιού που στύψαμε.

Φτιάχνουμε αλευρολέμονο χτυπώντας τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με 1 κ.σ. αλεύρι και λίγο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό. Τότε σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε λίγη ώρα επάνω να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μαγείρεμα. 

Αν θέλετε λίγο πιο καυτερή γεύση ειδικά τις πιο κρύες μέρες πασπαλίστε με λίγο μπούκοβο τη σούπα στο σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...