Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σαλάτα iceberg με κόκκινα φασόλια μεξικάνικα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τα όσπρια με τα λαχανικά στη σαλάτα ταιριάζουν υπέροχα και θα ήταν πολύ καλό να τα εντάξουμε στη διατροφή μας καθώς θα συμπληρώσουν άρτια ένα πιάτο που ίσως να απαρτίζεται από φτωχότερα σε βιταμίνες συστατικά.




Υλικά: 


φύλλα iceberg 

κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες 

1/2 φλ. κόκκινα μεξικάνικα φασόλια (kidney beans) 

λίγο ξερό κρεμμύδι σε φέτες 

λίγο μαϊντανό 

λίγη ρίγανη 

αλάτι 

λάδι 

λεμόνι ή ξύδι σύμφωνα με την προτίμησή σας 


Εκτέλεση:


Βράζουμε τα φασόλια σε σκέτο νερό μέχρι να μαλακώσουν και προς το τέλος αντί για αλάτι τους ρίχνουμε 1/2 κ.γ. ζάχαρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φασόλια κονσέρβας αντί να βράσετε δικά σας. Τα φασόλια της κονσέρβας τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε από το υγρό που περιέχεται μέσα. 




Στη σαλατιέρα κόβουμε το iceberg, την πιπεριά σε λωρίδες, το κρεμμύδι σε φετούλες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φασόλια στραγγισμένα, ρίχνουμε λάδι, αλάτι, λεμόνι ή ξύδι και πασπαλίζουμε τη ρίγανη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...