Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Κολοκυθάκια μπριάμ στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τα κολοκυθάκια μπριάμ είναι πολύ οικονομικό, γρήγορο και ταυτόχρονα χορταστικό φαγητό. Σε συνδυασμό με τυρί φέτα στο πιάτο γίνεται ακόμα νοστιμότερο.




Υλικά: 


2 - 3 κολοκυθάκια μέτρα σε μέγεθος κομμένα σε ροδέλες

πατάτες σε χοντρές ροδέλες

1 καρότο σε ροδέλες

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 ματσάκι μαϊντανό 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 μικρό ποτηράκι άσπρο κρασί (όχι γεμάτο) 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

προαιρετικά λίγη πάπρικα 


Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι. 

 Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια.

 Προσθέτουμε και τα καρότα, τα φέρνουμε λίγο βόλτα να πάρουν γεύση από το τσιγάρισμα.

Βάζουμε και τις πατάτες... 

το κρασί.. 

τη σάλτσα, το μαϊντανό και νερό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί. 

 Μετά από 20' περίπου ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα και πάπρικα. Το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά καλά και να πιει το περισσότερο νερό ώστε να μείνει με τη σάλτσα και το λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...