Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Κολοκυθάκια τηγανητά σε κουρκούτι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Εκλεκτό μεζεδάκι στο ελληνικό τραπέζι για κρασί ή μπύρα αλλά και για να συνοδεύσουμε το φαγητό μας σαν ορεκτικό. 






Υλικά: 


2 μεγάλα κολοκυθάκια 

1/2 φλ. αλεύρι 

νερό όσο πάρει 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση: 


 Βάζουμε το αλεύρι και το νερό σε μπολ, τα ανακατεύουμε για να γίνουν χυλός, αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι ή νερό ανάλογα με τα κολοκυθάκια που θα τηγανίσουμε. Ρίχνουμε στο χυλό αλάτι και πιπέρι.

Αν θέλετε μπορείτε να αλατίσετε λίγο και τα κολοκυθάκια πριν τα βάλετε στο χυλό, αρκεί να προσέχετε την ποσότητα που θα βάλετε. Περνάμε τα κολοκυθάκια πρώτα από το χυλό.... 

και μετά από το αλεύρι με τη βοήθεια των πιρουνιών. 

 Τα τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι σε μέτρια φωτιά....

 μέχρι να χρυσίσουν στην επιφάνεια της κάθε πλευράς.

 Όταν τα βγάλουμε από το τηγάνι τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για αρκετή ώρα να στραγγίσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...