Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Φάβα με καρότο και καραμελωμένα κρεμμύδια

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αν βάλουμε καρότο μέσα στη φάβα θα έχουμε έναν αχτύπητο συνδυασμό γεύσης. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια δίνουν ένα γλυκό τόνο στο πιάτο και το σύνολο κάνει ένα γεύμα γκουρμέ.


 

Υλικά: 


300 - 500 γρ. φάβα 

1/2 - 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 - 2 μεγάλα καρότα τριμμένα

αλάτι, πιπέρι 


Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: 

2 - 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες ή ροδέλες 

4 - 5 κ.σ. λάδι 

1 κ.σ. ζάχαρη 

2 - 3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο 

αλάτι 


Για το σερβίρισμα: 

ελιές 

κάππαρη 

λάδι 

λεμόνι


Εκτέλεση:


 Βάζουμε τη φάβα σε αρκετό νερό να βράσει.


 Μετά από περίπου 1 ώρα βρασίματος ρίχνουμε το κομμένο κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο.

 Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κι αφήνουμε τη φάβα να βράσει μέχρι να γίνει σαν χυλός.

 Τα τελευταία 10' ρίχνουμε λίγο λάδι κι όποιος θέλει προσθέτει και λεμόνι. Η φάβα θα πρέπει στο μεταξύ να έχει πιει όλο το νερό. Αν χρειαστεί μπορούμε να την κόψουμε στο μπλέντερ για να γίνει εντελώς λεία.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι να τσιγαριστούν και τους ρίχνουμε τη ζάχαρη. 

Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα ρίχνουμε το ξύδι κι ανακατεύουμε. 

Τα βγάζουμε όταν πάρουν πιο σκούρο χρώμα. Μόλις τα αφήσουμε λίγο να κρυώσουν αυτά θα είναι κριτσανιστά. 

Στο σερβίρισμα βάζουμε τη φάβα της ρίχνουμε από πάνω ωμό λάδι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ελιές ή... 

κάππαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...