Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ψητά κυδώνια με κρασί

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Κυδώνια και χειμώνας πάνε μαζί. Γίνονται ένα νόστιμο, αρωματικό και υγιεινό γλυκό που μπορείτε να απολαύσετε οικογενειακά ή στα φιλικά τραπέζια που κάνετε.  




Υλικά: 


3 κυδώνια 

1/2 λίτρο ημίγλυκο κόκκινο κρασί 

1 ξύλο κανέλας ή 1 κ.γ. κανέλα σκόνη 

1/2 κ.γ. γαρύφαλα 

1/2 μικρό ποτηράκι κονιάκ 

1 φλ μαύρη ζάχαρη 

(προαιρετικά 1 κρέμα γάλακτος για τη σαντιγύ μαζί με μια πρέζα κανέλα) 


Εκτέλεση: 


Ζεσταίνουμε το κρασί μαζί με την κανέλα.... 

 τα γαρύφαλα...

και το κονιάκ και μόλις ζεσταθεί καλά (χωρίς να αρχίσει να βράζει) το βγάζουμε από το μάτι. 

Μετά το καθάρισμα κόβουμε τα κυδώνια στη μέση,  αφαιρούμε τα κουκούτσια και το σκληρό κέντρο τους. Τα περιχύνουμε με το κρασί όλα.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη να πάει παντού και τα βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ψηθούν για 40' σκεπασμένα με λαδόκολλα. 

 Ενδιάμεσα στο ψήσιμο βγάζουμε το ταψί για να τα ραντίσουμε με το ζουμί που βγάζουν.

Μόλις περάσουν τα 40' αν επιθυμείτε να πήξει η σάλτσα τους σβήστε το φούρνο κι αφήστε τα μέσα για 30' περίπου χωρίς τη λαδόκολλα. 

Σερβίρουμε στο πιάτο μαζί με τη σάλτσα από πάνω ή..... 

Τα καλύπτουμε με σαντιγύ κι από πάνω σάλτσα. Τη σαντιγύ τη φτιάχνουμε χτυπώντας κρέμα γάλακτος μαζί με λίγη κανέλα για γεύση.













Μικρές λεπτομέρειες: 


Επίσης, πολύ ωραία ταιριάζει με παγωτό από πάνω αντί για τη σαντιγύ.


 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...