Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Ένα φαγητό παραδοσιακό που μάθαμε να τρώμε από παιδιά και γλείφαμε και τα δάχτυλά μας. Πασπαλισμένο με νόστιμο τριμμένο τυράκι από πάνω, ποιος μπορεί να αντισταθεί;




Υλικά: 


4  στήθη κοτόπουλου ή και ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες

500 γρ. χυλοπίτες 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

(προαιρετικά) 1 - 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό 

1 μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

πάπρικα 


Εκτέλεση: 


 Νεροβράζουμε για 5' το κοτόπουλο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι κι αν θέλετε το βούτυρο το οποίο είναι εντελώς προαιρετικό και το συνιστώ σε αραιές χρήσεις. 

 Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια (π.χ. το στήθος σε τρία μέρη) και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι.

 Μόλις αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα ρίχνουμε το κρασί.

 Μόλις εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ βάζουμε τη σάλτσα.

 Προσθέτουμε νερό κι αφήνουμε για λίγη ώρα να βράσει το κοτόπουλο. Αργότερα βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα και πάπρικα.

 Όταν το κοτόπουλο γίνει και μαλακώσει καλά, ελέγχουμε το νερό της κατσαρόλας να είναι ανάλογο για τις χυλοπίτες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα. 

 Ανάλογα με το πόσο λεπτές και μικρές είναι υπολογίζουμε 5' - 7' να μαγειρευτούν κι εκείνες. Φροντίζουμε ώστε το φαγητό να έχει ελάχιστο ζουμί, το οποίο θα πιουν οι χυλοπίτες αν τις αφήσουμε για λίγη ώρα μέσα στην κατσαρόλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...