Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Κέικ με μπανάνα και γλάσο σοκολάτας

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα κέικ γευστικό από τη μπανάνα και απολαυστικό από το γλάσο σοκολάτας που έχει εξωτερικά. Ό,τι πρέπει για κέρασμα με τον καφέ ή μετά το φαγητό στους καλεσμένους σας.




Υλικά: 


125 γρ αγελαδινό βούτυρο 

1/2 φλ ζάχαρη 

2 αυγά 

3 μπανάνες ώριμες 

1 βανίλια ή ζάχαρη βανίλιας 

1 κ.γ. σόδα μαγειρική 

2 κ.σ. μέλι 

1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συν 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ) 


Για την επικάλυψη: 

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα όχι με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο 

1/2 φλ. γάλα 



Εκτέλεση:


 Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει άσπρο.

 Τότε ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

 Ρίχνουμε το μέλι.....

τη βανίλια ή τη ζάχαρη βανίλιας, τη σόδα... 

 και σιγά το αλεύρι που φουσκώνει ή αν βάλουμε το απλό του ρίχνουμε και το 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ.

Λιώνουμε τη μπανάνα με το πιρούνι. 

 την προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε για λίγο μόνο το ανακάτεμα.

 Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ.

Την πασπαλίζουμε με αλεύρι και πετάμε το περίσσιο. 

 Βάζουμε μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 50' - 1 ώρα. 

Όταν γίνει βυθίζουμε ένα μαχαίρι να δούμε πόσο καθαρό βγαίνει για να είμαστε σίγουροι ότι ψήθηκε. Το αφήνουμε στον πάγκο με τη φόρμα μέχρι να κρυώσει και τότε το ξεφορμάρουμε.

 Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και το γάλα. Τα ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να λιώσει η σοκολάτα και περιμένουμε μέχρι να πήξει και να μοιάζει με κρέμα. Το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.

Αλείφουμε το κέικ με το μείγμα της σοκολάτας και φροντίζουμε να καλύψουμε και τα πλαϊνά του. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...