Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Πανγκάσιους στο φούρνο με μαρινάδα και λαχανάκια Βρυξελλών

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

 Ένα ζουμερό και πεντανόστιμο ψάρι με τη μαρινάδα του και με τη συνοδεία από λαχανάκια Βρυξελλών που του προσθέτουν τις βιταμίνες και την ωραία γεύση.



Υλικά: 

 

3 - 4 φιλέτα πανγκάσιους 

λαχανάκια Βρυξελλών για συνοδεία 

λαδολέμονο για τα λαχανάκια: (λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι)


Για τη μαρινάδα: 

1/2 φλ. λάδι (με το μάτι)

χυμό 1/2 λεμονιού ή και λίγο παραπάνω

1 ματσάκι μαϊντανό 

1 κρεμμύδι 

ρίγανη 

θυμάρι 

αλάτι, πιπέρι 

 

Εκτέλεση: 


Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το μαϊντανό, το κρεμμύδι σε φέτες και το χυμό λεμονιού.

 

 

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι....

 

τη ρίγανη....

και το θυμάρι.

 

 

 

 

Βάζουμε τη μαρινάδα στο ψάρι μέσα σε μια λεκάνη και το αφήνουμε να μαριναριστεί για μισή ώρα.

Βάζουμε τα ψάρια στο ταψί και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Βράζουμε τα λαχανάκια σε αλατισμένο νερό για 10' - 15' περίπου. Μετά τα στραγγίζουμε καλά.

 

 

Στο πιάτο σερβίρουμε τα ψάρια μαζί με τα λαχανάκια τα οποία τα περιχύνουμε με λαδολέμονο που φτιάξαμε χτυπώντας το λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι με το μπλέντερ ή με το μιξεράκι του φραπέ.

 

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...