Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Ψητά ανάμεικτα κρέατα (mix grill)

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Καλή παρεούλα, καλό μεζεδάκι, καλό κρασάκι και λίγη μουσική αρκούν για να περάσουμε μια τέλεια βραδιά ή ένα κεφάτο μεσημέρι. Άλλωστε όταν μετράει περισσότερο η παρέα το φαγητό δε χρειάζεται να είναι πολύπλοκο. Με μία ψησταριά έχουμε ένα ωραιότατο και νοστιμότατο mix grill ανάμεικτα ψητά δηλαδή επί το ελληνικότερον, που θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.





Υλικά: 


μπριζολάκια ή παϊδάκια αρνίσια 

φιλετάκια στήθους κοτόπουλου  ή μπουτάκια

σουβλάκια χοιρινά 


Για τη μαρινάδα του χοιρινού 

άσπρο κρασί 

λίγο λάδι 

σκόρδο τριμμένο 

λίγο μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου 


πιπεριές κόκκινες ή πράσινες ή ανάμεικτες 

1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια 

2 ντομάτες


μπιφτέκια κεμπάπ από μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο κιμά (εγώ στα συγκεκριμένα έβαλα μοσχαρίσιο, χοιρινό και αρνίσιο ισόποσα)

λουκάνικα χωριάτικα 


Για το άλειμμα:

1 φλ. λάδι 

1 γεμάτη κουταλιά ζωμό κότας σε σκόνη 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση: 


Κόβουμε τα κομμάτια του χοιρινού σε μια λεκάνη και τα μαρινάρουμε ρίχνοντάς τους κρασί μέχρι να σκεπαστούν, λάδι, μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου και 2 -3 σκ. σκόρδο τριμμένο ή σκόρδο αποξηραμένο. Τα αφήνουμε 2 - 3 ώρες. Μετά περνάμε στις σούβλες 3 κομμάτια κρέατος και εναλλάξ μία ντομάτα, 3 κρέας, κρεμμύδι, κρέας, πιπεριά. 

 

 

 Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε τη σκόνη του ζωμού κι ανακατεύουμε. 

Αλείφουμε τα σουβλάκια με αυτό το λάδι σε τακτά χρονικά διαστήματα καθώς ψήνονται και δεν τα αφήνουμε να στεγνώσουν.









 


Ψήνουμε και τα υπόλοιπα κρέατα με τον ίδιο τρόπο αλείφοντάς τα με το λάδι που φτιάξαμε.










 Στην πιατέλα τα σερβίρουμε όλα μαζί βάζοντας τα μισά σουβλάκια με τη λαβή αριστερά και τα άλλα μισά με τη λαβή δεξιά ώστε οι μυτερές άκρες τους να συναντώνται στο κέντρο της πιατέλας και τα υπόλοιπα ψητά τα μοιράζουμε κατά είδος έτσι ώστε να υπάρχουν όλα κι από τις δύο πλευρές της πιατέλας.




Μικρές λεπτομέρειες: 


Η συνοδεία εξαρτάται από τη διάθεσή σας. Μπορείτε να φτιάξετε τηγανητές πατάτες που συνηθίζουμε να τρώμε με τα ψητά του γκριλ ή κάποιο ρύζι. Βάλτε και μερικές πιτούλες για σουβλάκι ή αραβικές στο τραπέζι διαφορετικά μπορείτε να ψήσετε λίγο ψωμί στα κάρβουνα και να ρίξετε λαδορίγανη.  


Τις προάλλες εγώ ήθελα να δώσω έναν αραβικό τόνο στο φαγητό και μαζί με αυτό το mix grill έφτιαξα λίγες τηγανητές πατάτες, αραβικό ρύζι με ξηρούς καρπούς, αραβικές πίτες, τζατζίκι, χόμους και σαλάτα ταμπούλε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...