Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με τυριά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πολύ νόστιμο φαγητό που θα το συνιστούσα για ένα τραπέζι με τους καλεσμένους σας ή το Κυριακάτικο γεύμα με την οικογένεια.




Υλικά: 


1 - 2 φιλέτα από στήθος γαλοπούλας 

περίπου 1 κ.σ. μουστάρδα για το άλειμμα 


Για τη γέμιση: 

1 κομμάτι φέτα 

λίγη λιαστή ντομάτα 

2 κ.σ. τυρί κρέμα 

1 κομμάτι έμενταλ τριμμένο 

λίγο κάρυ 

ρίγανη 

θυμάρι 

πιπέρι 

λίγο λάδι

1 - 2 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο 


Εκτέλεση:


 Σε ένα βαθύ μπολ φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε τη φέτα σε τρίμματα, λίγη ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα (βάλτε τα μισά κομματάκια από αυτά της φωτογραφίας γιατί βγαίνει λίγο αρμυρό), το τυρί κρέμα....

 τρίβουμε και ρίχνουμε το έμενταλ.... 

 το κάρυ....

συμπληρώνουμε με τη ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι... 

 βάζουμε λίγο λάδι...

 ψιλοκόβουμε και το μπέικον στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι. 

Βάζουμε πιπέρι στα φιλέτα και λίγο αλάτι. 

Αλείφουμε τη μία πλευρά με μουστάρδα. 

 Βάζουμε στην πλευρά του φιλέτου που έχει τη μουστάρδα μια κανονική ποσότητα μείγματος, αφήνοντας ένα περιθώριο στη μία πλευρά για να ενώσουμε τις δύο άκρες της γαλοπούλας. 

 Τυλίγουμε το φιλέτο προσεκτικά χωρίς να πιέσουμε τη γέμιση.

 Στερεώνουμε την άκρη καρφώνοντας μία οδοντογλυφίδα.

 Αλείφουμε με μουστάρδα και την εξωτερική πλευρά του φιλέτου.

 Βάζουμε το κρέας στο ταψί και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα.

Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30' και μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 - 160 βαθμούς βγάζουμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε για άλλα 30' μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα. 

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το κόβουμε φέτες και σερβίρουμε με τη συνοδεία της αρεσκείας μας. Εγώ το συνόδευσα με ζυμαρικά που είχαν πιπεριά και κρέμα γάλακτος.








Μικρές λεπτομέρειες: 


Αν βγει λίγη γέμιση έξω από το φιλέτο κατά το ψήσιμο μη σας ανησυχεί. Μόλις βγάλετε το ταψί από το φούρνο σπρώξτε τη με ένα κουτάλι στο εσωτερικό.

2 σχόλια:

  1. Μου αρέσει που βρήκα ακόμη έναν άνθρωπο που ανακατεύει θυμάρι με ρίγανη...
    Στο επισημαίνω, διότι οι ΣΕΦ τονίζουν ότι δεν πηγαίνει ο συνδυασμός τους...
    Τρομάρα του, αν ήξεραν... χαχα!
    Είμαι FAN της γαλοπούλας και με άφθονη μπυρίτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι κι εγώ G&M που έχουμε κοινές απόψεις. Δεν ήξερα ότι οι σεφ είναι αντίθετοι στο συνδυασμό των δύο μυρωδικών. Αν είναι έτσι να φτιάξουμε κάτι και να τους καλέσουμε για φαγητό.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου σχόλια. Καλό μήνα σου εύχομαι.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...