Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Στεφάνι ψωμιού με τυριά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το ορεκτικό θεωρώ ότι θα είναι πολύ ωραίο για τα αποκριάτικα πάρτι την εβδομάδα της τυρινής που καταναλώνονται τυροκομικά (και ψάρι) καθώς και για τα φιλικά τραπέζια οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. 




Υλικά: 


1 έτοιμη ζύμη ψωμιού (στο σούπερ μάρκετ θα τη βρείτε σε πεπιεσμένες κυλινδρικές συσκευασίες) 

150 - 200 γρ. τυρί τσένταρ σε φέτες 

1 συσκευασία φρέσκια μοτσαρέλα 

1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε κομματάκια


Εκτέλεση:


 Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ με σπορέλαιο.

 Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα. Αν είναι σε κομμάτια όπως η δική μου θα βάλετε τις εγκοπές τη μία δίπλα στην άλλη. Με το ψήσιμο θα ενωθούν. Αν είναι ένα κομμάτι θα σχηματίσετε ένα κύκλο/δαχτυλίδι και θα το ενώσετε για να το βάλετε στη φόρμα.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.

 Γυρνάμε το ψωμάκι ανάποδα από τη μεριά που φαίνονται τα σχέδια της φόρμας. Κάνουμε εγκοπές στο στεφανάκι που σχηματίστηκε.

Βάζουμε σε κάθε εγκοπή ένα κομμάτι από το κάθε τυρί έτσι ώστε να περισσεύει απ' έξω στο ύψος για να λιώσει και να απλωθεί πάνω στο ψωμί με το ψήσιμο. Την κάθε φέτα του τσένταρ δεν τη βάζουμε ολόκληρη όπως είναι τετράγωνη αλλά την κόβουμε στη μέση. 

 Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σκορπάμε ανάμεσα στις εγκοπές και πάνω στην επιφάνεια του ψωμιού.

 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5' μέχρι να λιώσει το τυρί.

Αν θέλετε να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό και με περισσότερη γεύση μπορείτε να τηγανίσετε λίγο μπέικον ή ζαμπόν να το ψιλοκόψετε και να το σκορπίσετε μαζί με το κρεμμυδάκι πριν ψήσετε τα τυριά.

4 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...