Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Στομάχια πουλιών με φέτα στην κατσαρόλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μεζεδάκι για τους φίλους των εντοσθίων ώστε να πιουν ένα ποτηράκι κρασί με ένα οικονομικό και εύγευστο συνοδευτικό. 




Υλικά: 


600 γρ. στομάχια πουλιών ή συκωτάκια 

1 δόση ζωμού κότας σε ζελέ ή ένα κύβο κότας 

ένα μπολ με 1/3 φλ. λάδι, 1 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη, λίγο μπούκοβο 

1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο 

λίγο λάδι 

1 μικρό ποτηράκι λευκό κρασί 

1 σφηνάκι ούζο 

1 κομμάτι φέτα περίπου 100 γρ. 

λίγη ρίγανη


Εκτέλεση:


 Νεροβράζουμε τα στομάχια και τα ξαφρίζουμε για λίγη ώρα μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν αφρό.

 Αλλάζουμε το νερό της κατσαρόλας και ρίχνουμε το ζωμό.

 Σε ένα μικρό μπολάκι φτιάχνουμε λίγο λάδι (περίπου 1/3 φλ.) 1 κ.γ. σκόνη ζωμού κότας και λίγο μπούκοβο. Τα ανακατεύουμε.

 Όταν βράσουν κανονικά τα στομάχια τα στραγγίζουμε από το νερό της κατσαρόλας.

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να λιώσει.

 Ρίχνουμε μέσα τα εντόσθια και τα γυρνάμε ώστε να τσιγαριστούν λίγο.

 Τους προσθέτουμε ελάχιστο λάδι...

 το κρασί...

 το ούζο και τα αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ από την κατσαρόλα.

 Μετά ρίχνουμε το λάδι με τον κύβο από το μπολ που ανακατέψαμε. Αφήνουμε τα συκωτάκια να πάρουν ένα χρώμα πιο σκούρο και να ψευτοτηγανιστούν ελαφρά.

 Την ώρα που είναι να κατεβάσουμε την κατσαρόλα από το μάτι ρίχνουμε τη φέτα σε τρίμματα, ανακατεύουμε και βγάζουμε από το μάτι την κατσαρόλα.

Σερβίρουμε στο πιάτο τα εντόσθια πασπαλίζοντας λίγη ρίγανη από πάνω. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...